Ontdek wat je kan met het nieuwe BIM Collaborate

BIM Collaborate

BIM Collaborate is onderdeel van het Autodesk Construction Cloud dat begin dit jaar is gelanceerd door Autodesk. Naast de Collaborate is er ook de variant Collaborate Pro. We vertellen je wat het verschil is tussen deze twee en waarom iedereen dit wil en gaat gebruiken.

BIM Collaborate

Dit is een cloud gebaseerd programma voor ontwerpsamenwerking en -coördinatie. Het biedt veel mogelijkheden voor modelverificatie, issuemanagement en clash-detectie en is een belangrijke aanvulling op software zoals Navisworks. Voordelen van BIM Collaborate zijn;

• Blijf op de hoogte van de ontwerpvoortgang
  • Neem slimmere beslissingen dankzij projectinzichten
  • Beoordeel de bouwbaarheid met collisiedetectie.

Wil je samenwerken in Revit? Ga dan voor Autodesk BIM Collaborate Pro.

BIM Collaborate Pro

BIM Collaborate Pro, voorheen BIM360 Design. Biedt hetzelfde als BIM Collaborate en biedt teams die samenwerken aan ontwerpen meer mogelijkheden voor cloudsamenwerking. Zoals Revit Cloud Worksharing, Samenwerken voor Civil 3D en voor Plant 3D.

Je kunt dus als Revit gebruiker met meerdere gebruikers in één Revit-project tegelijkertijd werken. Werk je dus in een project met een team dat is dit onmisbaar.

Samenwerken

Met BIM Collaborate breng je teams, workflows en inzichten bij elkaar. De cloudgebaseerde software verbindt architectuur, bouw en technische teams op één platform.

• Verbeter de communicatie met eenvoudige feedbackprogramma’s
  • Versnel tijdlijnen met live gezamenlijke ontwerpen (BIM Collaborate Pro)
  • Beperk meerwerk, RFI’s en gewijzigde orders met betere bouwdocumentatie.

Gerelateerde blogs

Wil je meer blogs lezen over Autodesk software of onderwerpen die gerelateerd hieraan zijn? Bekijk het totaaloverzicht.