Welke kies jij, AutoCAD of AutoCAD LT? Lees nu het verschil

Autocad-vs-lt-banner

Ontdek welke CAD-software nou geschikt is voor je ontwerpproces. We horen dagelijks de vraag voorbijkomen wat is nu het verschil tussen AutoCAD en AutoCAD LT. Wanneer je deze software voor de eerste keer wil aanschaffen snappen we dat je jezelf dit afvraagt. Het eerste wat ook op valt, is het prijsverschil. Maar waarom zit hier dan een groot verschil in? Dit zit hem in het verschil in functionaliteit van beide programma’s. Het is dus slim om een juiste keuze te maken voordat je deze CAD-software gaat kopen.

Meest verkochte tekenprogramma

AutoCAD is eenvoudig, persoonlijk en het meest verkochte 2D en 3D tekenprogramma. Het is software voor computer-aided design (CAD). Architecten, ingenieurs en bouwprofessionals gebruiken dit om nauwkeurige tekeningen te maken. De software is beschikbaar op elk apparaat, desktop, mobiel en tablet.

Gratis eBook bundel

Wil je graag de juiste keuze maken tussen beide programma’s? Vraag dan nu je gratis eBook bundel aan.

Wat is nu het verschil tussen AutoCAD vs AutoCAD LT

Het grootste verschil is dat je met de volledige versie 3D kunt tekenen en met de LT heb je alleen de mogelijkheid om 2D te tekenen. Welke van de twee nu geschikt is, hangt dus sterk af van welke functionaliteiten je nodig hebt in jouw tekenproces.
We hebben het verschil in een tabel voor je op een rij gezet. Zo maak je de juiste keuze wanneer je van plan bent om AutoCAD te kopen.

FunctionaliteitAutoCAD AutoCADAutoCAD LT AutoCAD LT
Implementatie
Standalone-installatie
Netwerkimplementatie
Geschikt voor
2D-concepten, -tekeningen en -documentatie
3D-modellering en -visualisering
Mogelijkheden
Maak en bewerk 2D-geometrie
Maak en bewerk 3D-modellen met volumen, oppervlakken en meshobjecten
Voorzie tekeningen van aantekeningen met tekst, bematingen, verwijslijnen en tabellen
Pas de lint- en gereedschapspaletten aan
Voer aanpassingen uit met add-on-apps en API’s
Extraheer objectgegevens naar tabellen
Voeg gegevens uit pdf-bestanden bij en importeer ze
Deel en gebruik gegevens uit DGN-bestanden, Navisworks en Bing Kaarten
Hanteer en bewaak CAD-normen
Inclusief
Toegang tot de Autodesk appstore
Nieuwe AutoCAD-webapp
AutoCAD mobile app
Toegang tot gespecialiseerde toolsets voor architectuur, mechanische ontwerpen, elektrische ontwerpen en meer
Platform
Windowsv
Apple