Welke kies jij, AutoCAD of AutoCAD LT? Lees nu het verschil

Autocad-vs-lt-banner

Wil jij gebruik maken van AutoCAD of AutoCAD LT? Of werk je al met AutoCAD LT en denk je na over een upgrade naar AutoCAD? AutoCAD is een technisch tekenprogramma waarmee je 2D en 3D tekeningen kunt maken. Maar wat is nou precies het verschil tussen AutoCAD en AutoCAD LT?

Als je deze software voor de eerste keer wilt aanschaffen, snappen we dat je jezelf dit afvraagt. Het eerste wat enorm opvalt, is het grote prijsverschil. Maar waarom zit hier zo’n een groot verschil in? Dit zit hem in het verschil in functionaliteit van beide programma’s. Het is dus slim om een juiste keuze te maken voordat je deze CAD-software gaat kopen. In deze blog kom je erachter wat het verschil is tussen AutoCAD en AutoCAD LT.

Gratis eBook bundel met twee handige whitepapers

Wil je graag de juiste keuze maken tussen beide programma’s? Vraag dan nu je gratis eBook bundel aan. In deze gratis bundel met twee whitepapers kun je de verschillen rustig teruglezen. Daarnaast leer je het optimale uit je AutoCAD (LT) software te halen aan de hand van 34 bruikbare tips.

Wat is het verschil tussen AutoCAD vs AutoCAD LT

Het grootste verschil is dat je met AutoCAD 3D kunt tekenen en met AutoCAD LT heb je alleen de mogelijkheid om 2D te tekenen. Welke van de twee nu geschikt is, hangt dus sterk af van welke functionaliteiten je nodig hebt in jouw tekenproces.

We hebben het verschil in een tabel voor je op een rij gezet. Zo maak je de juiste keuze wanneer je van plan bent om AutoCAD te kopen.

FunctionaliteitAutoCAD AutoCADAutoCAD LT AutoCAD LT
Implementatie
Standalone-installatie
Netwerkimplementatie
Geschikt voor
2D-concepten, -tekeningen en -documentatie
3D-modellering en -visualisering
Mogelijkheden
Maak en bewerk 2D-geometrie
Maak en bewerk 3D-modellen met volumen, oppervlakken en meshobjecten
Voorzie tekeningen van aantekeningen met tekst, bematingen, verwijslijnen en tabellen
Pas de lint- en gereedschapspaletten aan
Voer aanpassingen uit met add-on-apps en API’s
Extraheer objectgegevens naar tabellen
Voeg gegevens uit pdf-bestanden bij en importeer ze
Deel en gebruik gegevens uit DGN-bestanden, Navisworks en Bing Kaarten
Hanteer en bewaak CAD-normen
Inclusief
Toegang tot de Autodesk appstore
Nieuwe AutoCAD-webapp
AutoCAD mobile app
Toegang tot gespecialiseerde toolsets voor architectuur, mechanische ontwerpen, elektrische ontwerpen en meer
Platform
Windowsv
Apple

Meest verkochte 2D en 3D tekenprogramma

AutoCAD is eenvoudig, persoonlijk en niet voor niets het meest verkochte 2D en 3D tekenprogramma. Het is software voor computer-aided design (CAD). Architecten, ingenieurs en bouwprofessionals gebruiken dit om nauwkeurige tekeningen te maken. De software is beschikbaar op elk apparaat, desktop, mobiel en tablet.

Tekeningen openen in AutoCAD of AutoCAD LT

AutoCAD LT is als het ware de uitgeklede versie van AutoCAD. De manier van werken is echter voor beide programma’s hetzeflde. 2D tekeningen van het ene programma kun je openen in het andere programma. 3D tekeningen van AutoCAD kun je wel openen in AutoCAD LT, maar slechts beperkt bewerken.