Gratis Autocad downloaden

Autocad gratis downloaden om te proberen of omdat je even snel een paar DWG’s wil inzien en afdrukken? Dat kan met de gratis testversie van Autocad en Autocad LT.

De software is sinds kort ook voorzien van branchespecifieke toolkits dus ook die kun je gratis uitproberen. De complete gratis downloadbundel omvat:

• AutoCAD (WIN/MAC)
  • Architecture-toolset (WIN)
  • Electrical-toolset (WIN)
  • Map 3D-toolset (WIN)
  • Mechanical-toolset (WIN)
  • MEP-toolset (WIN)
  • Plant 3D-toolset (WIN)
  • Raster Design-toolset (WIN)
  • Mobiele app van AutoCAD
  • Webapp van AutoCAD

Is de gratis versie van Autocad gelijk aan de betaalde versie?

AutoCAD is een softwareprogramma voor Computer Aided Design (CAD). Het programma wordt gebruikt door architecten, ingenieurs en bouwprofessionals om nauwkeurige 2D- en 3D-tekeningen te maken.

• Schets, bewerk en ontwerp 2D-geometrie en 3D-modellen met volumen, oppervlakken en meshobjecten.
  • Automatiseer taken zoals tekeningen vergelijken, blokken toevoegen en planningen maken.
  • Voer aanpassingen uit met add-on-apps en API’s.
  • Door de toevoeging van de branchespecifieke toolsets kunnen gebruikers van de software nog effecienter werken. Hier lees je meer over de toolsets.
  • Bij de gratis versie van Autocad zijn de toolsets ook inbegrepen. Je kunt ze 30 dagen proberen.
  • De gratis versie van Autocad is een volledige werkende versie en kan 30 dagen gebruikt worden.

Wil je uiteindelijk een volledige Autocad license of Autocad LT license aanschaffen? Dan lees je hier meer over korting op Autocad.

Hier vind je de gratis Autocad downloads:

Autodesk informatie op Youtube

Wil je alles weten over de software van Autodesk? dan raden we je aan om de Autodesk Youtube kanalen goed te bekijken. Over alle onderwerpen, bijvoorbeeld het installeren van de gratis Autocad versie, vind je veel informatie.

Gratis downloaden? Ontdek het verschil tussen AutoCAD en AutoCAD LT

Wil je graag de juiste keuze maken tussen AutoCAD en AutoCAD LT? Dan kun je natuurlijk beide versies eerst proberen. Maar je kunt ook beginnen met de gratis eBook bundel waarin je alles leest over de verschillen tussen beide pakketten en kun je weloverwogen een keuze maken.

Systeemeisen voor de installatie van Autocad

Voor het gebruik van de windows versie zijn dit de systeemeisen:

Operating System: 64-bit Microsoft® Windows® 8.1 and Windows 10. See Autodesk’s Product Support Lifecycle for support information.
Processor: Basic: 2.5–2.9 GHz processor. Recommended: 3+ GHz processor. Multiple processors: Supported by the application
Memory: Basic: 8 GB. Recommended: 16 GB. Display Resolution Conventional Displays: 1920 x 1080 with True Color. High Resolution & 4K Displays: Resolutions up to 3840 x 2160 supported on Windows 10, 64-bit systems (with capable display card)
Display Card Basic: 1 GB GPU with 29 GB/s Bandwidth and DirectX 11 compliant. Recommended: 4 GB GPU with 106 GB/s Bandwidth and DirectX 11 compliant
Disk Space: 7.0 GB
Network Deployment: via Deployment Wizard.

Meer informatie over de systeemeisen vind je ook op de website van Autodesk. Als je vragen hebt over de installatie dan is het goed om te weten dat installatiehulp gratis is inbegrepen als je een Autocad licentie of Autocad LT license koopt bij CADdiscounter.