AutoCAD inclusief de speciale toolsets

AutoCAD Toolsets

We weten allemaal dat AutoCAD het meest gebruikte 2D & 3D CAD-programma is onder de gebruikers. Je hebt als gebruiker de mogelijkheid om een AutoCAD LT of de volledige AutoCAD aan te schaffen. Wanneer je de volledige versie kiest van AutoCAD krijg je tegenwoordig meerdere AutoCAD toolsets meegeleverd die je werkzaamheden van een bepaald segment makkelijk maken.

De toolset helpt je om tijd te besparen

Elke AutoCAD licentie bevat tegenwoordig de 7 branchespecifieke toolsets. Uit onderzoek is gebleken dat de AutoCAD toolsets per branche een gemiddelde productiviteitswinst heeft van 63% voor opdrachten die werden uitgevoerd met de beschikbare toolset. Het kan je dus veel tijdsbesparing opleveren in de standaard ontwerphandelingen.

Voer ontwerptaken uit in slechts een fractie van de tijd. Automatiseer algemene taken, zoals het invoegen van deuren, het genereren van materiaallijsten en het maken van PLC I/O-tekeningen. Krijg toegang tot bibliotheken met meer dan 750.000 intelligente objecten en onderdelen.

Welke toolsets zijn er en wat kun je ermee?

Architecture

Deze toolset bevat speciaal ontwikkelde architectonische ontwerptools. Zoals architectonische tekeningen, documenten en schema’s, voor het automatiseren van het tekenwerk.

 • Maak plattegronden, doorsneden, gevelaanzichten en andere tekeningen voor gebouwen met behulp van gespecialiseerde tools.
 • Extra functies zoals muren, deuren en ramen.
 • Gebruik meer dan 8000 intelligente architectonische objecten en stijlen ter ondersteuning van de laagstandaarden AIA (2e editie), BS1192 DIN 276, ISYBAU Long Format, ISYBAU Short Format en STLB.
Architecture toolset

Mechanical

Deze toolset bevat gereedschappen die zijn ontworpen voor machinebouw met vooringestelde instellingen zoals, rekenfuncties, updaten van de materiaallijst, layer management en verschillende tekentools. Je bent in staat om mechanische ontwerpen voor de productie te maken, aanpassen en te documenteren.

 •   Automatiseer werktuigbouwkundige engineering, zoals het genereren van machineonderdelen, het bepalen van maten en het opstellen van stuklijsten.
 • Maak onderdelen, samenstellingen en andere tekeningen voor productontwerp met behulp van gespecialiseerde tools.
 • Gebruik meer dan 700.000 intelligente productieonderdelen, -functies en -symbolen ter ondersteuning van de standaarden ISO, ANSI, DIN, JIS, BSI, CSN en GB.
Mechanical toolset

Electrical

De elektrische toolset bevat ontwerptools die de fouten verminderen en verstrekt nauwkeurige informatie van het productieproces. Met de toolset bespaar je tijd voor het gehele ontwerp- en  engineeringsproject.  Zo worden er elektrische ontwerpfuncties toegevoegd waarmee je elektronische schakelsystemen kunt maken, aanpassen en documenteren.

 • Maak schakelbordindelingen, schematische diagrammen en andere elektrische tekeningen met behulp van gespecialiseerde tools.
 • Gebruik consistente projectstandaarden met tekeningen die bij het project gebaseerde structuur zijn georganiseerd.
 • Inclusief een bibliotheek met meer dan 65.000 intelligente elektrische symbolen ter ondersteuning van de standaarden AS, GB, IEC, IEC-60617, JIC, JIS, NFPA en IEEE.
Electrical toolset

Map 3D

De toolset is specifiek gebouwd om met software ontwerpen en documentatie voor productiviteit te creëren voor gebruikers die werken met Geografische Informatie Systemen (GIS). Voeg GIS-topologie toe aan AutoCAD zodat je GIS en CAD-gegevens kunt gebruiken en onderhouden voor plannen, ontwerpen en gegevensbeheer.

 • Maak, onderhoud en communiceer mapping- en GIS-gegevens in een AutoCAD-tekenomgeving.
 • Gebruik op taken gebaseerde tools voor het beheer van GIS-gegevens en voeg deze samen met ontwerpgegevens.
 • Krijg toegang tot ruimtelijke gegevens die zijn opgeslagen in bestanden, databases en webservices.
 • Gebruik standaardgegevensschema’s, geautomatiseerde bedrijfsworkflows en rapportsjablonen voor de elektriciteits-, (afval)water- en gasindustrie in Noord-Amerika en Europa.
Map 3D toolset

MEP

Deze toolset bevat gereedschappen die zijn afgestemd voor mechanisch, elektrisch en sanitair professionals in de bouwsector. Hiermee worden functies toegevoegd waarmee je concepten, ontwerpen en documenten van MEP-bouwsystemen in een AutoCAD-omgeving kunt maken.

 • Maak nauwkeurige bouwdocumenten van een MEP-systeemontwerp.
 • Gebruik op taken gebaseerde tools om MEP-tekeningen voor bouwsystemen te maken.
 • Gebruik meer dan 10.500 intelligente MEP-objecten ter ondersteuning van de laagstandaarden AIA (2e editie), BS1192 Descriptive en BS1192, AUG (versie 2), DIN 276, ISYBAU Long Format, ISYBAU Short Format en STLB.
MEP toolset

Plant 3D

Deze toolset is een aanvulling voor procesinstallaties en fabrieksontwerp. Hiermee voeg je de functies toe voor het maken van P&ID’s die je daarna kunt integreren in een 3D-fabrieksontwerp.

 • Genereer en deel isometrische gegevens, ortografische tekeningen en materiaalrapporten.
 • Maak schematische diagrammen, fabrieksindelingen en andere tekeningen voor fabrieksontwerp met behulp van gespecialiseerde tools.

Inclusief een bibliotheek met meer dan 400 intelligente fabrieksobjecten zoals apparatuursjablonen, ondersteuningssjablonen en structurele onderdelen ter ondersteuning van 40 standaarden, waaronder ANSI en DIN.

Plant toolset

Raster Design

Deze toolset geeft je raster en vectortools die je helpen bij het opruimen en bewerken van afbeeldingen. Met de raster en vector tools kun je rasterafbeeldingen naar DWG™-objecten converteren. Bewerk gescande tekeningen in een vertrouwde AutoCAD-omgeving.

 • Ontspikkel, verteken, spiegel en retoucheer afbeeldingen.
 • Gebruik standaard AutoCAD-opdrachten op rasterregio’s en primitieven. Wis eenvoudig rasterafbeeldingen, lijnen, arcs en cirkels.
 • Creëer lijnen en polylijnen uit rasterafbeeldingen en converteer rasterbestanden naar vectortekeningen.
 • Toon en analyseer geo-afbeeldingen in de Civil 3D-software voor civiele techniek en de Map 3D-toolset.
Raster design toolset

De AutoCAD web en mobiele app

Met de web- en mobiele app van AutoCAD ben je in de mogelijkheid om vanaf elke locatie je AutoCAD tekening te openen en bewerken. Met de webapp ben je instaat om op elke

AutoCAD kopen

Je kunt AutoCAD via onze webshop kopen. De toolsets, webapp en mobiele app krijg je bij de aanschaf van de licentie erbij geleverd. Koop AutoCAD vandaag nog snel en makkelijk via onze shop.
Wil je meer weten over Autodesk producten? Hou dan onze blog in de gaten, voor interessante product updates.