8 geweldige AutoCAD functies (deel 2)

In een eerdere blog deelden wij de eerste 4 geweldige AutoCAD functies voor zowel CAD-gebruikers als CAD-managers. Nu gaan we verder met nummer 5 tot en met 8.

5. AutoCAD My Insights

Met AutoCAD My Insights krijg je gepersonaliseerde inzichten die mogelijkheden aangeven om nog beter te werken met de software. Je kunt het zien als een soort dynamische presentatie van AutoCAD tips & tricks die is afgestemd op jouw dagelijkse gebruik. Het is als het ware een adviesmotor die jou helpt om sneller en efficiënter te werken met AutoCAD. Lees hier meer over My Insights.

AutoCAD My Insights

6. Samenwerken in AutoCAD

Samenwerken is belangrijker dan ooit. In de tijd waarin we veel moeten samenwerken, kun je er niet vanuit gaan dat alle collega’s elke dag op locatie zijn. Zoals je mag verwachten integreert AutoCAD naadloos met cloud-samenwerkingstools van Autodesk, zoals Autodesk Docs en BIM 360. Maar hoe zit het met de vele andere cloud-oplossingen die er zijn?

AutoCAD integreert daar vandaag de dag ook mee. Van Dropbox en OneDrive tot Box en Google Drive, AutoCAD biedt je flexibiliteit om te werken met de cloud-oplossing die werkt voor jouw organisatie.

Heb je een tekening gemaakt die je snel wilt delen met de klant of je team? Shared Views kan je hierbij helpen. Je kunt niet alleen eenvoudig een tekening sturen, maar ook aangeven welke toegang die persoon moet hebben.

Uiteraard deel je soms ook tekeningen met mensen binnen je team. Misschien gebruiken jullie de mobiele applicatie om DWG’s in het veld te laten zien en viel je een foutje op in de tekening. In dit scenario kan de trace-functie een uitkomst bieden. Met deze functie kun je eenvoudig veldobservaties vastleggen en coördineren.

7. Interoperabiliteit

AutoCAD wordt veelal samen gebruikt met andere software, zoals Revit of Inventor. Dit is waar interoperabiliteit (zonder beperkingen samenwerken) van cruciaal belang is.

Elk DWG-bestand dat je met AutoCAD maakt, is een Trusted DWG. Dit helpt ervoor te zorgen dat de DWG-bestanden die je maakt, kunnen worden geopend en gebruikt zoals verwacht door de mensen aan wie je ze stuurt.

Naast Trusted DWG’s bevat AutoCAD ook andere inputs die interoperabiliteit vergroten. Het is van groot belang dat je BIM-coördinatiemodellen in een DWG-bestand kunt refereren. Door gebruik te maken van deze functie kun je gegevens uit een hele reeks bronnen, waaronder Revit weergeven.

8. Autodesk Community

De Autodesk Community is simpel gezegd een compilatie van bronnen voor Autodesk-software gebruikers om van elkaar te leren en dingen te vragen. Een voorbeeld hiervan zijn de Autodesk Forums.