AutoCAD; Hét CAD-programma om te tekenen!

AutoCAD; Hét CAD-programma om te tekenen!

Wereldwijd zijn er 36 verschillende bedrijven die CAD-software verkopen. Er was er maar één de eerste en nog steeds de grootste: AutoCAD. Meer dan 40% van alle tekenaars, heeft gekozen voor AutoCAD. In deze blog leggen wij uit wat het onderscheidend vermogen is van AutoCAD.

Ervaring

Sinds jaar en dag is AutoCAD het CAD-programma waarmee getekend wordt. Het bedrijf Autodesk heeft AutoCAD ontwikkeld in opdracht van het Amerikaanse ministerie van Defensie en vanaf 1982 werd het commercieel op de markt gezet.

Referenties

Binnen architectenbureaus is het gebruik van tekensoftware niet meer weg te denken. Een klein architectenbureau in Bosten gebruikt al jaren AutoCAD binnen hen dagelijkse operatie. “De software helpt ons bij het documenteren en visualiseren van tegenvallers, hoogtes en andere vereisten die de schaal en maatschappelijke verantwoordelijkheid van een project bepalen”, aldus Architect Jared Ramsdell.

Je kunt hier het hele verhaal lezen hoe Architect Jared Ramsdell AutoCAD gebruikt.

Updates

Om er zeker van te zijn dat je altijd met de meest up-to-date software aan de slag kan, is de software tegenwoordig gratis te updaten. Ieder jaar vindt er in maart een grote release plaats, waarin de updates bekend gemaakt worden. De meest up-to-date versie is nu AutoCAD 2021 (24.0). Meer over de laatste update lees je hier.

Samenwerken met AutoCAD

Werk je normaal gesproken op kantoor maar nu thuis? Geen punt, thuis kan je gewoon met de software aan slag. Wil je de bank bestanden nog openen? Dit kan ook met je Tablet! Daarnaast sla je bestanden met één druk op de knop op in Microsoft OneDrive of Box in de AutoCAD-webapplicatie.

Door de gestroomlijnde workflows heb je met AutoCAD altijd en over toegang tot elk DWG-bestand. Je kunt de webapp op vrijwel elke computer in een webbrowser uitvoeren. Je hoeft dus AutoCAD  niet op je computer te installeren om tekeningen te openen, bekijken en bewerken.