Voordat een licentie op een computer opnieuw gebruikt kan worden dient de licentie eerst op de juiste wijze geretourneerd te worden. Bij het installeren van elk Autodesk product wordt automatisch de tool Transfer License Utility mee geïnstalleerd. Met deze tool kun je een gebruikte licentie tijdelijk in de Cloud parkeren.

Als eerste exporteer je de licentie vanaf de pc (naar de Cloud). Je start het programma Transfer License Utility, kies het juiste programma en jaartal vervolgens kies je voor exporteren. Je hebt wel de inloggegevens nodig van degene die als ‘contract manager’ geregistreerd staat in het Autodesk systeem. Nadat alle stappen zijn doorlopen en de licentie geëxporteerd is, mag de software van de pc verwijderd worden.
Nadat op de nieuwe of andere pc de software is geïnstalleerd, kan de licentie worden geïmporteerd. Hiervoor start je de Transfer License Utility en kies je voor import. Je logt weer in met de gegevens van de Contract Manager en doorloopt de stappen. Hiermee is het geïnstalleerde product geactiveerd.