Autodesk Maya; de software voor de game- en filmindustrie

Autodesk Maya

Op zoek naar software voor het maken van 3D-modellen en animaties. Maya is één van de meest gebruikte 3D software in de game en filmindustrie. Denk bijvoorbeeld aan de films Avatar en Lion King. Het wordt steeds meer gebruikt voor grote en complexe computerspellen. In de filmindustrie is Autodesk Maya niet meer weg te denken.

Autodesk Maya

Software voor 3D animatie, modelleren, simuleren en renderen voor films, games en tv. Met Maya ben je in staat om prachtige beelden te creëren, personages en imposante werelden. Breng realistische beelden tot leven.

Door de toevoeging van Bitfrost maak je serieuze effecten, van sneeuw en zandstormen tot explosies met de gebruiksklare grafische elementen. Uiteindelijk render je het project met Arnold. Arnold is erop gebouwd om de meeste uitgebreide personages, scenes en belichtings uitdagingen te renderen. Arnold is toegevoegd aan Maya, zodat je in staat bent om kwalitatief hoogwaardige previews te tonen en snel veranderingen kunt doorvoeren.

Functies Autodesk Maya

Maya is het softwareprogramma voor het maken van geloofwaardige personages en de wereld om hun heen. Van draken tot uitgestrekte landschappen en explosieve gevechtsscènes, met Maya maak je het allemaal. Binnen de Maya software kun je met de volgende functionaliteiten werken:

• Dynamiek & effecten; denk aan vloeistoffen, vacht en/of haar en sneeuw of stofstormen.
  • 3D- animatie; maak sneller hoogwaardige personages. Dit lukt met het binden van geodetische voxels, Shape Authoring-workflow en de algemene animatie toolset.
  • 3D-rendering en -inkleuring; dit met de nieuwe werkomgeving, uiterlijke ontwikkeling met Hypershade, uitgebreide kleurbeheer en Arnold renderview
  • 3D-modeling; met de UV-editorworkflow, toolset voor sculpten, veelhoeken modelleren en ondersteuning voor OpenSubdiv
  • Motion Graphics; door Mash-toolset, 3D-type voor tekst en logo’s en de motion graphic toolset.
  • Pipeline-integratie; maak, bewerk en integreer Maya-projecten eenvoudiger in complexe productie-pipelines. Maak Maya-scripts en schrijf invoegtoepassingen in Maya Embedded Language (MEL) of de Python-scripttaal.

M&E collection

Vaak wordt Maya gebruikt met alle bijbehorende tools zoals 3ds Max, Mudbox, Arnold en Motionbuilder. Wil je gebruik maken van al deze programma’s dan is het voordeliger om de Media & entertainment collectie aan te schaffen. Hierin heb je toegang tot al deze tools.