Fusion 360 verbindt CAD, CAM en CAE in één cloud-platform.

Cloud computing wordt steeds sneller, slimmer en beter toepasbaar op de groeiende digitale markt. Softwareprogramma’s ontwikkelen zich snel. Bedenk maar eens hoe gebruiksvriendelijk CAD-software is geworden de afgelopen 10 jaar.

Wat is cloud CAD?

Cloud CAD is een cloud-gebaseerde softwareoplossing. De software draait via de browser of via een web- of mobiele applicatie in tegenstelling tot traditionele CAD-software, die op een lokale computer draait. Cloud CAD biedt dezelfde mogelijkheden als traditionele CAD-software, maar wordt real-time bijgewerkt en beheerd.

Cloud CAD-software kan een aanvulling zijn op bestaande desktop CAD-software. Het wordt vanaf virtuele servers bediend of het steunt op voor cloud gebouwde CAD-architectuur. Bedrijven zoeken steeds vaker cloud-gebaseerde CAD-oplossingen vanwege hun algehele veelzijdigheid.

Fusion 360 cloud software

Voor wie is CAD in de cloud geschikt?

Cloud CAD-software zorgt voor extra mobiliteit en is veelzijdig. Daarnaast kun je een ontwerp op elk moment en elke plek (met internetverbinding) bewerken en voltooien. In een maatschappij waar thuiswerken steeds normaler wordt, is dit een ideale uitkomst.

Werken in de cloud heeft veel voordelen. Je bespaart tijd, verlaagt overheadkosten en automatische updates zorgen voor minder ‘’rommel’’ op je computer. Ingenieurs kunnen hun efficiëntie en veiligheid verhogen, workflows stroomlijnen en samenwerking gemakkelijker maken. Meerdere mensen hebben tegelijkertijd toegang tot dezelfde bestanden. De bestanden worden real-time opgeslagen en daardoor wordt de angst om een opgeslagen bestand te overschrijven weggenomen.

Fusion 360 ontwerpen

Autodesk Fusion neemt de leiding

Autodesk Fusion is het programma dat het voortouw neemt in de cloud CAD-markt. Fusion is de ideale cloud CAD-software vanwege zijn computer-aided manufacturing (CAM), computer-aided engineering (CAE) en printed circuit board (PCB) pakket.

Fusion 360 biedt ingenieurs de mogelijkheid om producten te ontwerpen en produceren om zo esthetiek, pasvorm en functionaliteit te garanderen. Ook kunnen ze gebruik maken van ontwerptools die gebruik maken van kunstmatige intelligentie (AI) om binnen enkele seconden meerdere ontwerpoplossingen te creëren.

Wil je gebruik maken van software voor productie, maar weet je niet welke software het best past bij jouw wensen? Lees de verschillen tussen Fusion 360 en Inventor.