De focus zal vanaf nu liggen op Inventor Professional

Focus op Inventor banner

Autodesk heeft het Inventor aanbod aangepast. De focus zal komen te liggen op Inventor Professional en de collection PD&M collection. Wat betekent dit voor de overige producten? Dat vertellen we je in de onderstaande blog.

Waarom deze veranderingen?

Inventor LT is ooit in het leven geroepen om een betaalbaar softwarepakket voor parametrische modellering te creëren dat zou leiden tot een complete ontwerp- en fabricageoplossing met Inventor Professional. De overgang van Inventor LT naar Inventor Professional is echter laag. Aangezien de mogelijkheden van Autodesk Fusion 360 snel toenemen, verwacht Autodesk dat meer klanten Inventor en Fusion 360 samen zullen gebruiken.

Inventor LT en Inventor LT Suite verdwijnen

De eerste stap is gezet op 7 november. Het zal het niet langer mogelijk zijn om nieuwe abonnementen van Inventor LT of Inventor LT Suite te kopen. De volgende stap zal zijn dat de huidige licenties ook niet meer te verlengen zijn. Dit zal zijn vanaf 7 mei 2021.

DataWijziging
7 november 2020Stopzetting verkoop nieuwe abonnementen Inventor LT/ LT Suite
7 mei 2021Stopzetting verkoop verlengingen (renewals) van de huidige abonnementen Inventor LT/ LT Suite

Welke oplossing hebben we voor jullie

 
  • Inventor LT gebruikers

     Als je nu Inventor LT gebruikt (individueel of als onderdeel van de Inventor LT Suite) en je wil op basis van prijs een goed         alternatief? Kun je overstappen op Fusion 360. Wil je bestaande modellen en tekeningen wijzigen dan zul je over                     moeten stappen Inventor Professional. Meer informatie over Fusion 360 vind je hier.

  • Inventor LT Suite gebruikers

     Gebruik je nu AutoCAD LT en Inventor LT vanuit de Inventor LT Suite, dan hebben we twee opties.  

         1. Voor het volledige behoud van de functionaliteit en de bestaande data kun je overstappen naar een Product Design              & Manufactering Collection.

         2. Tweede optie is om naast je AutoCAD LT abonnement ook een Fusion 360 abonnement af te sluiten.

  • Inventor Maintenance
         Ben je nog in het bezit van een Inventor Maintenance? Dan kun je deze inruilen via onze Trade in aanbieding voor een           Inventor Professional of een PD&M Collection.
 

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je jezelf nu afvraagt welke oplossing het beste is voor jou situatie. Neem gerust contact met ons op. Eén van onze medewerkers zal je gelijk verder helpen.