Autodesk Inventor Professional

Autodesk Inventor is speciaal ontwikkeld voor de maakindustrie. De software is bedoeld voor 3D productontwerp en beschikt over een complete set aan ontwerp- en engineeringtools voor zowel 3D ontwerpen, documenteren als simuleren. Ben jij benieuwd wat je allemaal kunt met Inventor en of het jou verder kan helpen? Lees snel verder.

Verbeter de samenwerking met de tools van Inventor

Inventor maakt het mogelijk om efficiënt samen te werken met alle belanghebbenden van een project. Het is mogelijk om:

  • Overal en met iedereen samen te werken, ongeacht welke CAD-software wordt gebruikt;
  • Feedback te verzamelen van belangrijke belanghebbenden, waar ze zich ook bevinden. Dit doe je door Inventor-ontwerpbeoordelingen in de cloud te gebruiken;
  • De gehele cyclus van productontwikkeling te volgen met slechts één gegevensmodel.

Voldoe aan de vraag van je klant

Door Inventor te gebruiken, voldoe je aan de vraag naar automatische processen en aangepaste producten. Dit doe je door efficiënt te ontwerpen met behulp van speciale tools van metalen, frameontwerp en buizen en leidingen. Daarnaast kun je iLogic gebruiken om het ontwerpen en documenteren te automatiseren en processen te versnellen. Met de Inventor-API kun je bovendien custom invoegtoepassingen maken.

Je kunt Inventor in combinatie met andere Autodesk software gebruiken. Zo kun je het combineren met AutoCAD om 2D- en 3D-workflows te verbinden en de juiste tool te gebruiken voor bouwkundige ontwerpen. Ook kun je de combinatie maken met Fusion om ontwerpalternatieven te bekijken waar je zelf wellicht nooit op was gekomen. Door Inventor te combineren met Revit kun je deelnemen aan BIM-projecten en zo de verkoopmogelijkheden vergroten.

Autodesk Inventor

Inventor bibliotheek

Je krijgt standaard een bibliotheek met daarin duizenden onderdelen zoals bijvoorbeeld bevestigingsmiddelen. Daarnaast heb je de beschikking over diverse designtools, waaronder Frame Design, Cabe & Harness en Tube & Piping Design. Je kunt eenvoudig andere bestandsformaten gebruiken. Zo kun je STEP-, Solidworks-, en BIM-bestanden inlezen.

Door Inventor te gebruiken til je product- en machineontwerp en het ontwerp van mechanische onderdelen naar een hoger level. Met behulp van de software en zijn tools, bespaar je kostbare tijd.

Lees hier meer over Inventor. Liever eerst 30 dagen uitproberen? Dat kan hier