Autodesk Flex Tokens

Maak jij af en toe gebruik van AutoCAD of andere Autodesk software, maar niet genoeg om een licentie af te sluiten? Dan hebben we goed nieuws voor je. Vanaf nu is Autodesk Flex beschikbaar. Hiermee betaal je alleen wanneer je gebruikt maakt van de software. Door tokens in te zetten, heb je 24 uur toegang tot Flex-producten.

We leggen je hieronder precies uit wat Autodesk Flex is, wat het voor jou kan betekenen en hoe het werkt.

Hoe werkt Autodesk Flex?

Stap 1. Je koopt tokens om toegang te krijgen tot Autodesk producten. Toegang is geldig voor 24 uur, voordat het nieuwe tokens kost.

Stap 2. Je wijst gebruikers van de software toe aan Flex in jouw Autodesk account. Er zit geen maximum aan het aantal gebruikers dat je toevoegt aan Autodesk Flex. Je hebt de mogelijkheid om gebruikers toegang te geven tot bepaalde Autodesk softwarepakketten.

Stap 3. De gebruikers hebben 24 uur toegang tot Flex-producten. Als je wilt stoppen met het product, dien je dit af te sluiten.

Stap 4. Houd bij hoeveel tokens je verbruikt en nog beschikbaar hebt. Op deze manier weet je altijd hoeveel tokens je nog kunt besteden.

Autodesk Flex Tokens

Voor wie zijn Flex tokens interessant?

Flex is interessant voor jou als je incidenteel Autodesk software nodig hebt. Bijvoorbeeld als je af en toe een tekening moet openen in AutoCAD of een ander pakket. Met incidenteel bedoelen we in dit geval 7 dagen of minder per maand.

Ook voor tijdelijke projecten die op korte termijn plaatsvinden, zijn Flex tokens een ideale uitkomst. Je kunt medewerkers die aan een bepaald project werken eenvoudig aan een team toevoegen, zodat ze door middel van Flex tokens de software kunnen gebruiken. Daarnaast kun je gespecialiseerde software uitproberen, zonder dat je direct vastzit aan een abonnement.

Autodesk Flex Tokens
Autodesk Subscription

Beste keuze voor incidenteel gebruik.

• Koop tokens om toegang te krijgen tot een breed scala Autodesk producten;
  • Gebruik tokens om 24 uur toegang te krijgen tot een bepaald product;
  • Wijs het aantal gebruikers aan en kies welk product ze kunen gebruiken.

Beste keuze voor frequent gebruik

• Koop abonnementen op specifieke Autodesk software;
  • Gebruik het product zo vaak als je wilt binnen je abonnementsperiode;
  • Wijs een specifieke gebruiker toe en doe dit zo vaak als nodig opnieuw.

Beschikbare Autodesk producten en kosten

Autodesk Flex is beschikbaar voor een breed scala aan producten. Over het algemeen kan het gebruikt worden voor alle individuele producten, afgezien van Collections en LT licenties. Het aantal tokens dat je inlevert voor het gebruik van de software, verschilt per product.

Voor AutoCAD ben 7 tokens per dag kwijt. Je hebt hiermee 24 uur toegang tot Autocad inclusief gespecialiseerde toolsets en apps. Wil je 24 uur gebruik maken van Revit? Kost je dit 10 tokens. Een compleet overzicht van het aantal tokens per product vind je hier.

Kosten Flex tokens

Je kunt Flex tokens kopen in vier verschillende pakketten, namelijk per 500, 1000, 5000 en 10.000 tokens. De kosten vind je in de tabel hieronder:

Aantal Flex tokens

Kosten

500

€1325,-

1000 tokens

€2650,-

5000 tokens

€15.420

10.000 tokens

€25.355,-

De tokens zijn vanaf de aanschafdatum 1 jaar geldig en vervallen hierna. Het is mogelijk om zowel een Autodesk Subscription als Flex tokens te gebruiken. De contractmanager van het Autodesk account kan een gebruiker aan Flex toewijzen en kan kiezen tot welke producten deze gebruiker toegang heeft.

Meer weten?