10 dingen die je moet weten over de AutoCAD Web App

Werk jij met AutoCAD of AutoCAD LT? Dan kun je gratis gebruik maken van de web app. Wij hebben 10 dingen die jij moet weten over de AutoCAD web app. Je leest ze hieronder.

1. Visueel hetzelfde als AutoCAD voor desktop

De AutoCAD web app is gebouwd met de originele AutoCAD-engine en de interface ziet er net zo uit als AutoCAD op desktop. Als je gewend bent om in AutoCAD op jouw desktop te werken, is het geen probleem om te werken in de web app. Ben je nieuw in AutoCAD? Ook dit is geen probleem. Je kunt genieten van een moderne en eenvoudige gebruikersinterface.

1. Cloud partners

Je kunt de AutoCAD web app verbinden met de bekende opslagprogramma’s zoals Microsoft OneDrive, Google Drive, Box en Dropbox. Als je één van deze programma’s gebruikt om je bestanden op te slaan en te delen, kun je deze eenvoudig toegang geven tot de AutoCAD web app. Daarnaast kun je bestanden die je in de cloud hebt opgeslagen direct openen met de AutoCAD web app.

AutoCAD Web App Cloud Partners
  1. Model en Layout tabbladen

Je kunt daadwerkelijk werken in de AutoCAD web app door te tekenen in de ‘’model space and paper space. Met de Model en Layout tabbladen kun je aanpassingen maken om aan de behoeften van je project te voldoen.

1. Command Line

De Command lijn, waar je de belangrijkste shortcuts en commands kunt vinden, is beschikbaar in de AutoCAD web app. Als alternatief kun je de tools ook bereiken via het Command pallet.

1. Lagen

In de AutoCAD webapp kun je eenvoudig lagen managen. Je kunt onder andere de vergrendeling, kleur en zichtbaarheid aanpassen in het tabblad ‘’Layers’’.

AutoCAD Web App Lagen
  1. Verbeterde nauwkeurigheid
    Zorg ervoor dat je muis niet schokt als je aan het tekenen bent. De web app beschikt over snap overrides, net als de desktopversie. Dit verbetert je nauwkeurigheid. Of je nou een meting doet of een matenreeks toevoegt.
  2. Blokken en Xrefs
    Met het pallet met blokken kun je blokken in je tekening bekijken en wijzigen. Daarnaast deelt het de blokken die je gebruikt in AutoCAD op je bureaublad. Bovendien heb je toegang tot de bibliotheek met blokken die je op de desktop hebt gebruikt. Ook kun je in de web app Xrefs gebruiken om tekeningen te overlappen en coördineren met je team, net als op de desktop.
  3. AutoCAD op verschillende platforms

Door bestanden op te slaan op Web en Mobiel, kun je snel switchen tussen je desktop en de web app. Je kunt real time veranderingen toepassen, zonder dat het uitmaakt waar jij je op dat moment bevindt.

Plot naar PDF
Moet jij jouw ontwerp laten zien aan anderen? Je kunt je ontwerp in de web app eenvoudig plotten naar een PDF. Daarnaast kun je het bestand de juiste eigenschappen meegeven.

AutoCAD Web App plotten naar PDF
  1. De web app is gratis bij jouw subscription
    Als je een AutoCAD of AutoCAD LT subscription hebt, kun je gratis gebruik maken van de web app. Als je de web app wilt proberen zonder subscription, kun je deze een tijd gratis proberen met het Web App Programma.

Wil je AutoCAD of AutoCAD LT kopen en gratis gebruik maken van de Web App? Je kunt je licenties eenvoudig kopen via onze webshop. De laagste prijs en binnen 2 uur een werkende licentie.