Architecture Engineering & Construction (AEC)

Werk jij met AutoCAD én Revit of wil je gaan werken met BIM? Wellicht is de AEC Collection dan iets voor jou. De Architecture, Engineering & Construction (AEC) Collection van Autodesk is een compleet pakket aan BIM-hulpmiddelen. De software helpt je sneller, eenvoudiger en efficiënter projecten te beheren en af te ronden.

Waarom kiezen voor een AEC Collection?

Een AEC collectie is een zeer compleet softwarepakket. Je gebruikt de software vanaf de eerste ontwerpen tot de realisatie van het project. Met name bouwkundige en civiele bedrijven hebben veel profijt van het pakket. Met behulp van de software kun je onder andere:

• Sneller en beter beslissingen nemen;
  • Consistente gegevens delen met alle betrokken partijen, gedurende elke fase van de bouw;
  • Sneller inspringen op veranderingen, doordat de processen zijn geoptimaliseerd.

Een AEC Collection is dus een zeer breed pakket, tegen een in verhouding zeer scherpe prijs. Zo is een losse AutoCAD licentie gecombineerd met een losse Revit licentie duurder dan de collectie. De collectie zorgt ervoor dat je gebouwen en infrastructuur kunt ontwerpen en visualiseren. Het is een totaaloplossing die de volgende programma’s bevat:

AEC-collection

Hoe kan een AEC Collection je bedrijf verder helpen?

Allereerst vergroot je de efficiëntie van projecten, doordat je taken automatiseert en de ontwerpfase verkort. Door het automatiseren wordt ook de uitwisseling van data verbeterd. Een tweede punt is de duurzaamheid vergroten. Opdrachtgevers eisen tegenwoordig steeds meer op het gebied van duurzaamheid. Met behulp van de software lever je hoogwaardige projecten af die aan alle vereisten voldoen én deze zelfs overtreffen. Als laatst beperk je risico’s en bespaar je op faalkosten. Met behulp van de software vergroot je de projectvoorspelbaarheid en verminder je de hoeveelheid fouten en rework.

Een AEC collectie gebruiken als architect of ingenieur

Je maakt de beste ontwerpen met geavanceerde software:

• Je verbetert de ontwerpkwaliteit door gebruik te maken van ontwerp- en analysesoftware. Door creatief en probleemoplossend te werken, kun je de wensen en verwachtingen van de klant overtreffen.
  • De samenwerking verbetert. Doordat je samenwerkt in één cloud-gebaseerde verbetert de samenwerking en daarmee de kwaliteit.
  • Kortere ontwerptijden. Doordat je werkt met een intelligent ontwerp en taakautomatisering, kun je de focus leggen op de belangrijkste ontwerpuitdagingen.

Een AEC collectie gebruiken als civiel ingenieur

Ook als civiel ingenieur heb je veel voordelen van het software pakket:

• Het zorgt ervoor dat je beter ontwerpbeslissingen neemt. Je kunt beter voldoen aan de vereisten van de klant door gebruik te maken van de verbonden tools voor het opstellen van concepten en maken van ontwerpen. Daarnaast kun je nauwkeurige analyses draaien en het proces optimaliseren.
  • Je kunt de teamcoördinatie beter stroomlijnen. Doordat je in een gemeenschappelijke omgeving gegevens deelt en samenwerkt, wordt de projectsamenwerking verbeterd. Dit resulteert in verbeterde prestaties.
  • Je legt de prioriteit op de bouwkundige uitvoerbaarheid. Doordat je effectief kunt coördineren vanaf de eerste tot de laatste fase van het project, kun je risico’s verminderen en RFI’s minimaliseren.

Een AEC collectie gebruiken als bouwteam

Met behulp van de BIM- en CAD-software uit de AEC collectie kun je de beste gebouwontwerpen maken. Andere voordelen zijn:

• Je vermindert risico’s vanaf het begin van het project. De kwaliteit verbetert, kosten minimaliseren en de planning wordt beter beheerd doordat je slechts één beheerplatform voor alle documenten gebruikt.
  • Je vermijdt duur re-work en faalkosten. Doordat je gebruik maakt van krachtige 3D-coördinatietools kun je conflicten en fouten vaststellen en voorkomen.
  • Je bevordert innovatie. Je kunt de kosten en planning simuleren, waardoor je de lat voor het project nóg hoger kunt leggen.