Wat is AutoCAD?

AutoCAD is een softwareprogramma om technische tekeningen mee te maken en wordt door het Amerikaanse bedrijf Autodesk ontwikkeld. Naast AutoCAD bestaat er ook een eenvoudigere versie met de naam AutoCAD LT. Het grootste verschil is het ontbreken van volledige 3d-functionaliteit.
Autodesk komt ieder jaar met een nieuwe versie van het programma. Deze versie wordt aangeduid met een jaartal. AutoCAD werkt met z.g. subscriptions. Deze licenties kunnen per maand of per jaar worden afgenomen. Het programma controleert minimaal eens per maand of deze licentie nog geldig is.

Je kunt AutoCAD kopen via de webshop van CADdiscounter.com. Wil je meer weten over Autodesk? Kijk dan op de Nederlandstalige website van Autodesk.

1982
De eerst AutoCAD
De eerste versie van AutoCAD komt op de markt

De eerste versie van AutoCAD komt op de markt. AutoCAD 1.0 is het eerste CAD programma dat geschikt is voor PC's. Eerdere systemen werkten alleen op mainframes.

1986
Vier succesvolle jaren
Succes voor Autodesk

De eerste 4 jaren van het bestaan van het het pakket groeit AutoCAD uit tot wereldwijde marktleider.

1990
Eerste Windows versie
Amazon Announced Amazon Fresh Pickup

Tijdens de eerste 8 jaar van het bestaan van AutoCAD komen er maar liefst 11 versies uit van het populaire programma. AutoCAD 11 is de eerste versie die geschikt is voor Microsoft Windows.

1993
AutoCAD LT
Autodesk lanceert AutoCAD LT

Autodesk lanceert AutoCAD LT. De budgetvriendelijke versie van AutoCAD waarmee je tegen een lagere prijs toch gebruik kunt maken van de basisfunctionaliteiten van AutoCAD.

2002
Revit onderdeel van Autodesk
Autodesk koopt Revit

Autodesk koopt de rechten van Revit van het bedrijf Revit Technology Corporation. Revit wordt de BIM toepassing van Autodesk en biedt de bouwkundige gebruikers van AutoCAD extreem veel mogelijkheden en kansen.

2010
AutoCAD voor iOS
AutoCAD voor iOS en Android

In een steeds mobieler wordende wereld lanceert Autodesk een versie voor iOS (2010) en een versie voor Android (2011).

2013
AutoCAD voor MAC
AutoCAD voor MAC via de app store

Na 19 jaar lang geen support te hebben geleverd aan MAC gebruikers komt AutoCAD eindelijk beschikbaar voor Apple gebruikers.

2022
De 37e versie van AutoCAD
Een nieuw 3D systeem en 'floating drawing windows'

AutoCAD versie 2023 komt uit. De 37e versie van het pakket. AutoCAD heeft een geschat wereldwijd aandeel van 31% onder CAD gebruikers.

Wat is het verschil tussen AutoCAD en AutoCAD LT

Ben je je aan het oriënteren op de aankoop van AutoCAD of AutoCAD LT? Dan raden we je aan om ook deze pagina goed te lezen. Hier lees je alles over de verschillen tussen de twee versies en kun je in een oogopslag de verschillen zien in een handige tabel. Ook is er de mogelijkheid om een whitepaper te downloaden waarin de verschillen staan genoemd.

AutoCAD of AutoCAD LT eerst proberen voordat je het koopt?

Wil je AutoCAD of AutoCAD LT eerst gratis proberen voordat je een licentie aanschaft? Dat kan. Je kunt via onze webshop een gratis 30 dagen testversie downloaden. Deze testversie heeft de volledige functionaliteit en is 30 dagen te gebruiken. Download hier je testversie:

Welke AutoCAD cursus is geschikt?

Ga je met AutoCAD of AutoCAD LT werken dan is het handig om een cursus te doen. Itannex is één van de geautoriseerde Autodesk trainingsinstituten in Nederland en biedt een AutoCAD basiscursus aan. In de AutoCAD basiscursus leer je de grondbeginselen voor het tekenen met 2D. De verschillende tekencommando’s komen aan bod en je leert AutoCAD op de juiste manier gebruiken om je tekeningen efficiënt en gestructureerd op te bouwen. De praktijkgerichte oefeningen zijn afgestemd op jouw dagelijkse werkzaamheden waardoor je na afloop van de cursus direct aan de slag kunt gaan met 2D tekenen. Je hoeft je tekenwerk dus niet meer uit te besteden en je kunt tekeningen die je aangeleverd krijgt zelf aanpassen. De AutoCAD cursus van Itannex is geschikt voor zowel full version AutoCAD als AutoCAD LT.

Gratis AutoCAD proefles volgen

Wil je met AutoCAD of AutoCAD LT gaan werken of wil je het pakket beter leren kennen? Dan is het goed om te weten dat je nu een gratis proefles kunt volgen! Deze proefles vind je in onze online omgeving als e-learning. Dat betekent dat je de proefles op eigen tempo en zelf gekozen moment kunt volgen.